Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Meghívó Projektnyitó rendezvényre

2015. szeptember 21., 16:50
Tisztelt Asszonyom / Uram!
A Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának a TÁMOP 4.2.1. D-15/1/KONV-2015-0009. számú, „T-MODELL” című projektjében testet öltő kezdeményezése arra irányul, hogy hosszabb távon egy új szolgáltatást alapozzon meg a régió tudáscentrumában, rövidtávon pedig az ország egyik leghátrányosabb térsége, a Cserehát önsegítő képességét próbálja erősíteni külső szellemi energiák bevitelével.

Három fő célkitűzés mentén kívánunk a területi fejlődést előbbre vivő társadalmi innovációkat elindítani. Ezek a következők:

Társadalmi innováció lehet minden, a fenti területekhez kapcsolódó kérdésekre választ adó új, vagy újszerű, a társadalom szereplői által megfogalmazott és elindított megoldás. Saját ötleten és a már máshol bevált tapasztalatokon nyugvó megoldások egyaránt szóba jöhetnek.

Az innováció kialakulásához a Miskolci Egyetem:

Öntől, mint a fenti csoportok valamelyikébe tartozó szereplőtől azt várjuk, hogy szakmai tudásával, tapasztalataival, ötleteivel segítse a mindnyájunk munkájára, mindennapi életére negatív hatással lévő területi hátrányokat csökkentő társadalmi innovációk megszületését. Első lépésben tisztelettel meghívjuk a projekt lényegéről és részleteiről többet felfedő, egyben az innovációs körök megalakítását szolgáló Projektindító rendezvényre, melynek

14.00 – 14.20. A résztvevők köszöntése
Török Dezső a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke
Veresné Prof.Dr. Somosi Mariann a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja


14.20 – 14.40. A társadalmi innováció fogalma, jelentősége az elmaradott térségek fejlesztésében
Prof. G.Fekete Éva projektmenedzser


14.40 – 15.00. Mit tehet és mit tesz a Miskolci Egyetem (a TÁMOP projekt keretében) a térségi társadalmi innovációk érdekében?
Prof. Kocziszky György szakmai vezető


15.00 – 15.20 Kávészünet és helyszínváltás

15.20 – 16.30 Társadalmi Innovációs Körök alakulása és első megbeszélése (célkitűzések, kapcsolódó kutatások, tervezett munkamenet)


A. Integráció, centrumhoz kapcsolódás (Prof. Dr. Balaton Károly, Harangozó Zsolt)

B. Térségi önellátó képesség növelése (Dr. Lipták Katalin)

C. Térségi identitást és vonzerőt növelő attrakció (Dr. Szabó-Tóth Kinga)

A Társadalmi Innovációs Körök (TIK) további programjai:

09.09. 14-16 óra: Háttérismeretek összerakása, ötletgenerálás
09.23. 14-16 óra: A megvalósítás nehézségeinek, akadályainak bemérése
10.07. 14-16 óra: Cselekvési terv összeállítása
(10.16. Lillafüred: Záró konferencia)


Személyes, vagy képviselőn keresztüli megjelenésére, majd a projekt további részeiben való részvételére feltétlenül számítunk.
Kérem, hogy legkésőbb augusztus 24-ig jelezzen vissza a t-modell@uni-miskolc.hu címre, hogy szándékában áll-e a közös gondolkodásban részt venni, illetve ha nem tud személyesen csatlakozni, akkor kit delegál, vagy kit javasol még a továbbiakban bevonni.

 

Tisztelettel,
Prof. Dr. G. Fekete Éva
projektmenedzser

Vissza a listához