Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Dobogós helyezés a MARGÓ Esetíró versenyen!

2015. november 9., 08:05
A Miskolci Egyetem Világ- és Regionális Gazdaságtan Intézete és az Észak-magyarországi Regionális Kutatásokért Alapítvány „Margó” címmel, periférikus kistérségek vagy települések helyi foglalkoztatási jó gyakorlatait elemző esettanulmány készítő versenyt hirdetett ötödik alkalommal.

A versenyre 2 országból 12 pályamunka érkezett. A beérkezett esettanulmányokat a felsőoktatáson kívüli (akadémiai és gyakorlati) szakértőkből álló 3 fős zsűri értékelte. A szakmai zsűri 5 csapatot választott ki, hogy 2015. október 22.-én élőben is bemutassa elemzését

A Miskolci Egyetemről egy csapat adott be pályamunkát, ami a "Sikeres társadalmi innovációs kezdeményezések megvalósításának lehetősége egy periférikus településen" címmel bejutott a döntőbe.

A csapat tagjai:
- Bordás Gabriella, Emberi erőforrások szak
- Czipczer Tamara, Emberi erőforrások szak
- dr. Murányi Klaudia, Pénzügy és számvitel szak

A helyezéseket a konferencia résztvevői szavazással döntötték el, melynek eredményei a következők lettek:
- 1 helyezett:"Cserdi - az innovatív cigányfalu" (Szegedi Tudományegyetem).
- 2 helyezett:"Az élhetőbb Sepsiszentgyörgy - fejlesztési és modernizálási kísérletek" (Babes-Bolyai Tudományegyetem)
- 3 helyezett:"Sikeres társadalmi innovációs kezdeményezések megvalósításának lehetősége egy periférikus településen" (Miskolci Egyetem).

 

A zsűri tagjai Schwarcz Gyöngyi, (osztályvezető, Nemzetstratégiai Kutatóintézet) ; Dr. Gébert Judit, (Szegedi Tudományegyetem); Brunda Gusztáv (szakértő) voltak.

Az egyik hallgatók így emlékszik vissza.

"Személy szerint a versenyre való felkészülést nagyon élveztem, mivel egy nagyon jó csapattal dolgozhattam együtt, amit egy kiváló tanár segített. A dolgozat írása közben sok újat tanulhattam. Pályamunkák a miskolci székhelyű Szimbiózis Alapítvány elemzéséről és Forróra való adaptálásáról szólt. Az alapítvány létrehozójával, Jakubinyi Lászlóval személyesen is volt lehetőségünk találkozni és egy interjú keretein belül mélyíteni tudásunkat. Kiváltságosnak éreztük magunkat, amikor megtudtuk, hogy bejutottunk a döntőbe. Az öt csapat közül, mi prezentáltunk utoljára, amit egy közös ebéd, majd pedig az eredményhirdetés követett. A 3. helyezésnek nagyon örültünk és hogyha jövőre is engedi az időnk szívesen részt vennénk újra a versenyen."
Bordás Gabriella

 

Gratulálunk a csapatnak!

Bővebb információ:stsuveges@uni-miskolc.hu

A verseny a „Társadalmi innováció generálása Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ” című, TÁMOP-4.2.1.D-15/1/KONV-2015-0009 azonosító számú projekt finanszírozásával valósult meg.

Süveges Gábor

Vissza a listához