Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
 

A projekt két földrajzi területet (Cserehát- vidék, Miskolc – centrum) érint közvetlenül és a célcsoportok is ehhez a két területhez kötődnek.

Az elsődleges célcsoportot a helyi társadalmi innovációs körök potenciális tagjai jelentik. A csoportot térségi fejlesztő szervezetek (LEADER csoportok, kistérségi társulások, GYEP és Mélyszegénység programok), jelentős civil szervezetek és aktív helyi önkormányzatok munkatársai, aktivistái, a témakörökhöz kapcsolódó vállalkozók, helyi termék-előállítók, középiskolai tanárok és tanulók, valamint a témakörök helyben élő vagy elszármazott független szakértői képezik. A Cserháton 200-250 főt, Miskolcon 60-80 főt tesznek ki.

Az érintettek közé a Csereháton a dekoncentrált kormányzati intézmények eredmények fenntartásában érdekelt és a megvalósításban is részt vevő munkatársai, kb. 15-20 fő tartozik. Miskolcon a felmérésekbe bevont, műhely beszélgetésekre invitált személyek, úgy mint a nagyszámú ingázó munkaerőt foglalkoztató, vagy beszállítókkal dolgozó vállalatok vezetői, megyei vagy városi intézmények vezetői, a témakörökhöz kapcsolódó civil szervezetek munkatársai, a városi szellemi elit képviselői, 50-60 fő.

Tervezett tevékenységeink során összesen 350-400 fős, az átlagosnál nagyobb társadalmi érzékenységgel, jellemzően nőkből álló, változó életkori, etnikai összetételű merítési bázisra számíthatunk. A csoporton belüli társadalmi státuszkülönbségek, digitális és szakmai tudás-eltérések nagyok, ami az együttműködésben konfliktusokat, kiegyenlítendő kompetenciahátrányokat vetítenek előre. Az esélyegyenlőség, a kreativitás, a kommunikációképesség nem csak fontos személyes tulajdonságok a célcsoporttagok számára, de nekik képesnek kell lenniük másokat is erősíteni ezen a téren.

A célcsoport összetétele a hálózatokra építő fejlesztési modellből adódik, míg nagyságára irányuló becslésünket korábbi csereháti kutatásaink során készített intézmény-térkép adataira és tervezői partnerségekre alapozzuk.